3 Redenen voor een 3D-tuinontwerp

Er zijn 3 redenen om een 3D-tuinontwerp te laten maken.

1. Het is erg realistisch en laat niks tot de verbeelding over: u kunt werkelijk een kijkje nemen in uw toekomstige tuin.
2. In tegenstelling tot de 2D-ontwerpen, krijgt u dankzij het 3D-tuinontwerp ook inzicht in de hoogte van objecten in uw tuin.
3. Met een 3D-tuinontwerp kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de aanleg van de tuin, want alles is voorbereidt en doordacht in het 3D-tuinontwerp. Wat je op het ontwerp ziet, zo gaat het er in de tuin ook uit zien.

Kosten
Een tuin laten aanleggen kost veel geld. Vaak hoor ik dan ook dat mensen om die reden niet willen investeren in een tuinontwerp. Terwijl een tuinontwerp de basis is voor het aanleggen van de tuin. Als we het geheel bekijken, waar praten we dan over?

• Investering tuinontwerp: € 1,50 m2 (uitgaande van een tuin van 100 m2). Investering € 150,-
• Aanleg kosten tuin: € 125,- per m2 x 100m2. Investering € 12.500,-
• Verhouding ontwerpkosten versus aanleg tuin € 150 : € 12.500,- = 1,2%

Als u besluit om uw tuin te laten aanleggen investeer dan 1,2 % meer in een goed onderbouwd 3D-tuinontwerp en voorkom discussie tijdens aanleg van de tuin. Zonder 3D-tuinontwerp kan het nog weleens mis gaan tijdens aanleg van de tuin en dan betaalt u alsnog meerkosten om bepaalde wensen/verbeeldingen toch juist te krijgen in uw tuin.

Tuinontwerp ‘s-Gravendeel

Tuinontwerp Numansdorp

Tuinontwerp Oud-Beijerland